Apple USB Hub / Dock

Apple USB-C Hub / Dock

Een Apple USB Hub is de perfecte oplossing om je MacBook uit te breiden met extra poorten, waaronder de nieuwe USB C Aansluiting. Veel aansluitingen kunnen niet direct aan je MacBook worden gekoppeld, waardoor een USB Hub de ideale uitkomst biedt.

Wat bevat een Apple USB Hub?

Apple USB Hub 8-in-1 adapterEr zit veel verschil tussen de verschillende USB hubs op de markt. Let erop dat je altijd minimaal een andere USB-C aansluiting in je USB Hub zit, zodat je altijd kunt verlengen en gebruik kunt maken van de standaard aansluiting. Dit is zeker belangrijk bij MacBooks met slechts één aansluiting.

Zorg daarnaast ook voor USB (3.0) aansluitingen en cardreaders. Deze zijn vaak een uitkomst indien ook opgenomen. Daarnaast is een Ethernet aansluiting en HDMI aansluiting een gewenste bijkomstigheid. Vooral die laatste is vrij essentieel tegenwoordig, voor het overbrengen van Audio & Videomateriaal.

Even opgesomd heeft een ideale Apple USB Hub de volgende ondersteunde poorten:

 • USB3.0
 • USB-C
 • HDMI
 • Ethernet
 • MicroSD kaartlezer
 • SD kaartlezer

Wat is een USB C aansluiting precies?

USB-C beschrijft de vorm en stijl van een poort op een MacBook of moderne laptops en de connectoren die je op de poort kunt aansluiten. USB-C-poorten zien er als volgt uit:

Bepaalde standaarden voor gegevensoverdracht, zoals USB 3 en Thunderbolt 3 (voor Apple), gaan ook via een USB-C-poort en -connector. Je kunt ook je Iphone connecten met je MacBook door deze aan te sluiten via een Baseus USB-C-naar Lightning Kabel.

USB-C-poorten zijn omkeerbaar. Je hoeft dus geen rekening te houden met welke kant van de connector naar boven wijst als u deze aansluit!

Snelheid & USB Hub aansluiting

Let bij de aankoop goed op welke USB standaard de hub ondersteunt. Deze standaard bepaald namelijk de snelheid waarmee bestanden worden uitgewisseld. De meerderheid van de USB hubs ondersteunen tegenwoordig USB 3.0 en soms het iets tragere USB 2.0. Inmiddels bestaan er zelfs Apple Hubs die USB 3.1 ondersteunen, deze zullen later in ons assortiment worden toegevoegd.

Welke overdrachtssnelheden worden hiermee behaald?

 • USB 3.0 en USB 3.1 van de 1e generatie kunnen gegevens overzetten met een snelheid van maximaal 5 Gbps
 • USB 3.1 met een USB-C connector van de 2e generatie kan gegevens overzetten met een snelheid van maximaal 10 Gbps
 • Thunderbolt 3 (het protocol van Apple) kan wel toto 40 Gbps behalen aan overdrachtsnelheid.

 

Welke USB Hub aansluiting heb je nodig voor welke MacBook?

Het is belangrijk om voor aankoop te kijken met welke Mac-versie de hub compatible is.

Deze Mac-computers hebben Thunderbolt 3-poorten (USB-C) die USB 3.1 van de 2e generatie en Thunderbolt 3 ondersteunen:

 • iMac Pro (2017)
 • iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017)
 • iMac (Retina 4K, 21,5-inch, 2017)
 • iMac (21,5-inch, 2017)
 • MacBook Pro (2016 en nieuwer)

De volgende MacBooks hebben USB-C-poorten die USB 3.1 van de 1e generatie ondersteunen:

 • MacBook (2015 en nieuwer)

Interesse in een Apple USB Hub?

Bij USB-C-Adapters.nl vindt je een groot aanbod Hubs & Docks, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Als specialist op Apple USB Hubs, Docks  & Adapters vindt je precies wat je zoekt. En vandaag besteld is morgen in huis!

USB-C Hub
Macbook Pro Docking Station
Gratis

+

Bij producten boven €30,-
tijdelijk gratis USB-C naar USB 3.0 adapter
t.w.v  €9,95

Op zoek naar meer? Bekijk alle adapters en hubs in ons aanbod

Een vraag over een van onze producten?

Geen zorgen, we staan voor je klaar!

Bij USB-C-Adapters.nl weten we bijzonder goed dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken tussen alle verschillende mogelijkheden voor een USB-C Adapter. Of je nu een losse adapter, Docking Station of USB-C Hub zoekt. Daarom hebben wij al een selectie gemaakt van de beste opties voor jou, zodat je bij ons altijd een goed model vindt. Heb je toch nog vragen? Wij zijn er voor je!