Het gebrek aan MagSafe bij de nieuwe MacBook is een van de meest gemiste onderdelen. Door de adoptie van USB-C / Thunderbolt 3 als oplaadpoort bij de nieuwe generaties MacBook moest de MagSafe-functie zoals bij de oude MacBooks, die nog een door Apple ontworpen poort hadden, worden geschrapt. Nu zijn gebruikers overgeleverd aan aftermarket producten om toch deze handige functie te krijgen.

Toen klanten vroeger hun eerste generatie MacBooks naar de Applestore brachten voor reparaties, bleek vaak dat de laptop was gevallen omdat iemand over de oplaadkabel was gestruikeld. Daarom introduceerde Apple de MagSafe oplaadpoort, een magnetische uiteinde aan de kabel die zichzelf ontkoppelt als er aan de kabel wordt getrokken. Het gevolg was een stuk minder ongelukken en blije klanten.

Echter heeft de nieuwe generatie MacBooks deze MagSafe poort niet meer door de adoptie van USB-C (Thunderbolt 3). Gebruikers zijn overgeleverd aan aftermarket producten om toch deze handige functie te krijgen, met wisselende kwaliteit en prijs.

Wij van USBC-Adapters.nl testten verschillende MagSafe producten voor USB-C en het product van Baseus, een fabriekant uit Taiwan, bleef over. Zij hebben 9 maanden aan dit product gewerkt en het resultaat is goed; een compact magnetisch blokje gaat over je USB-C oplaadkabel, en een klein magnetisch tussenstukje in je MacBook. Op ongeveer 5 cm (!) afstand koppelen deze twee vanzelf en laadt de MacBook op. Bij een ruk aan de kabel ontkoppelen de twee. De magneet is verassend krachtig voor zo’n klein blokje.

Nadelen? Ja, er kan geen data via deze adapter worden overgedragen, alleen stroomoverdracht.
De Baseus Magnetische USB-C MagSafe voor MacBook is bij ons te koop voor € 34,95
http://www.usb-c-adapters.nl/clone4/product/magnetische-usb-c-magsafe-macbook/