Thunderbolt 3 Adapters

HP Laptop met USB-C sideview


Laptops, ultrabook, hybrides en MacBooks hebben steeds vaker alleen nog een USB-C of Thunderport 3 poort. Hieronder ons aanbod aan Thunderbolt 3 adapters.

Korte uitleg Thunderbolt 3 poort vs USB-C

Een Thunderbolt 3 poort is een USB-C poort met extra snelheid en functies. Het zorgt voor hoge snelheid van data, video- en audiosignaal overdracht en beeldscherm extensie op de USB-C poort. Thunderbolt 3 schrijft tot wel 40 Gbps over, wat vier keer zo snel is met een USB 3.1 protocol (en wel 80x sneller dan USB 2.0).
Lees meer over het verschil tussen USB-C & Thunderbolt 3
Heb je een Apple MacBook? Bekijk dan onze Adapters voor de MacBook.

De adapters hieronder maken optimaal gebruik van de snelheid van de Thunderbolt 3 poort

[nitro_products order_fillter=”by_cat” cat_id=”42″ per_page=”-1″ columns=”4″ orderby=”” order=”DESC” list_style=”grid” style=”1″ hover_style=”default” nitro_products_custom_id=”nitro_custom_css_2023060725″]

Meer informatie over Thunderbolt 3 Adapters

Via een Thunderbolt 3-kabel kun je randapparatuur zoals externe HD's en SSD-schijven, printers en 4K en/of 5K-beeldschermen op je Mac aansluiten. Ook kan je andere Apple-apparaten met je Mac verbinden. Dit doe je door middel van een Thunderbolt 3-kabel (deze heeft altijd een USB-C aansluiting), te herkennen aan de bliksemschicht die erop afgebeeld staat. Ook is Thunderbolt 3 geschikt voor universeel gebruik, mits je de juiste kabels en/of adapters gebruikt.

Verschil tussen de oude USB (2.0 tot en met 3.0) en de USB-C (Type-C 3.1) en Thunderbolt 3.


Het verschil tussen USB 2.0 tot en met USB3.0 aan de ene kant en het nieuwe Thunderbolt 3 & USB-C is dat waar de eerste gebruik maakt van poorten met vierkante uiteindes, de laatst genoemde gebruikmaakt van poorten met ronde uiteindes. Het verschil tussen Thunderbolt 3 en USB-C is dat Thunderbolt 3 het complete pakket aan mogelijkheden met USB-C aanbiedt, en apparaten met USB-C maar zonder Thunderbolt 3 dit niet automatisch aanbieden. De poortvorm is hetzelfde (met ronde uiteindes). Deze twee zijn compatibel met elkaar, je kunt een USB-C apparaat uitsluiten op Thunderbolt 3 en andersom (het is immers dezelfde vorm poort). Echter kan je met een USB-C poort niet alles wat je met een Thunderbolt 3 poort kan. Hierdoor kun je wellicht niet gebruik maken van bijvoorbeeld de maximale data overdrachtsnelheid, die bij Thunderbolt 3 hoger ligt. Thunderbolt 3 is dus een technologie die het maximale uit jouw USB-C poort haalt.