Thunderbolt 3 USB-C hubs gezocht?

Tegenwoordig zijn steeds vaker bij verschillende laptops, notebooks, ultrabook en hybride modellen deels of zelfs alleen nog maar aansluitingen aanwezig door middel van een USB-C poort. Deze kunnen gebruik maken van het Thunderbolt 3 protocol (lees meer over het verschil tussen USB-C & Thunderbolt 3). USB-C-Adapters.nl is dé specialist in deze aansluitingen, je vindt bij ons een ruim aanbod aan USB-C hubs met Thunderbolt 3.

Uitleg Thunderbolt 3 hub aansluiting

Op de USB-C poort (ookwel USB Type-C 3.1) kan, afhankelijk van het model, via een Hub of Dock randapparatuur worden aangesloten zoals USB 3.0 A, HDMI, VGA, SD kaartlezers en meer. Het Thunderbolt 3 protocol is de technologie die zorgt voor extreem hoge snelheid van data, video- en audiosignaal overdracht en beeldscherm extensie op de USB-C poort. Thunderbolt 3 schrijft tot wel 40 Gbps, wat vier keer zo snel is met een USB 3.1 protocol (en wel 80x sneller dan USB 2.0).

Ons aanbod usb-c hubs met thunderbolt 3

Bekijk hieronder onze collectie aan USB-C Hubs met Thunderbolt 3 ondersteuning.
Let op: Bekijk eerst welke aansluitingen jouw Laptop ondersteunt via zijn USB-C of Thunderbolt 3 poort(en) in de productspecificaties of gebruiksaanwijzing. Je kunt Thunderbolt 3 herkennen aan het bliksemschicht icoontje dat erop staat afgebeeld. Heb je een MacBook, bekijk dan onze MacBook producten voor Thunderbolt 3.

Voor 22u op werkdag besteld, morgen gratis bezorgd

Gratis retourneren binnen 30 dagen

 67,99  63,95

Onze meeste populaire adapter!

  1x HDMI met 4K ondersteuning
  3x USB 3.0
  1x USB-C
  1x Ethernet
  SD & MicroSD kaartlezer
  Meest verkocht!
  Vervaardigd door Apple MFI gelicenseerde producent
Bekijk Product
 79,99  69,95

De unieke 11-in-1 Hub van Levin is een adapter met 11 poorten en een draadloze oplader voor je iPhone in één!

  1x HDMI met 4K ondersteuning
  1x VGA
  3x USB 3.0
  1x USB-C
  1x Ethernet
  SD & MicroSD kaartlezer
  Headphone jack
  Twee beeldschermen tegelijk – Dual Display
  Draadloos opladen van je iPhone / Telefoon
Bekijk Product
 69,99  65,95

Dankzij HDMI én VGA poort bent u met deze 9-in-1 adapter op elke presentatie voorbereid! Meest gekozen onder zakelijke klanten.

  1x HDMI met 4K ondersteuning
  1x VGA
  3x USB 3.0
  1x USB-C (incl. opladen)
  1x Ethernet
  SD & MicroSD kaartlezer
  Voor aansluiting op elke beeldscherm en beamer!
  Vervaardigd door Apple MFI gelicenseerde producent
Bekijk Product
 39,99  19,95
  3x USB 3.0 poorten
  SD en MicroSD kaartlezer
  Kwalitatief hoogwaardig van Wavlink
Bekijk Product

Een vraag over een van onze USB-C Hubs?

Geen zorgen, we staan voor je klaar!

Bij USB-C-Adapters.nl weten we bijzonder goed dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken tussen alle verschillende mogelijkheden voor een USB-C Adapter. Of je nu een losse adapter, Docking Station of USB-C Hub zoekt. Daarom hebben wij al een selectie gemaakt van de beste opties voor jou, zodat je bij ons altijd een goed model vindt. Heb je toch nog vragen? Wij zijn er voor je!

Onze klanten beoordelen ons en onze USB-C Hubs met een 9.1!

beoordeling-usb-c-adapters.nl

Meer over onze Thunderbolt 3 Hubs

Via een Thunderbolt 3-kabel kun je randapparatuur zoals externe HD’s en SSD-schijven, printers en 4K en/of 5K-beeldschermen op je Mac aansluiten. Ook kun je andere Apple-apparaten met je Mac verbinden. Dit doe je door middel van een Thunderbolt 3-kabel (deze heeft altijd een USB-C aansluiting), te herkennen aan de bliksemschicht die erop afgebeeld staat.

Ook is Thunderbolt 3 geschikt voor universeel gebruik, mits je de juiste kabels en/of adapters gebruikt.

USB-C aansluitingen i.c.m Thunderbolt 3

De usb-c-poorten ondersteunen Thunderbolt 3, zodat je er veel verschillende randapparatuur op kunt aansluiten, maar omdat er nog altijd weinig usb-c-randapparatuur op de markt is, zul je vaak een verloopkabeltje (ook wel adapter, hub of dock) nodig hebben. Wij raden aan om te kiezen voor een adapter met een HDMI poort voor het aansluiten van beeldschermen en beamers, voor thuis en tijdens presentaties. Daarnaast raden wij aan om voor een of meerdere USB 3.0 A poorten te kiezen. Dit is de oude standaard USB waarop nog steeds de meeste randapparatuur werkt, zoals bijvoorbeeld waarschijnlijk uw muis en toetsenbord.

Verschil tussen de oude USB (2.0 tot en met 3.0) en de USB-C (Type-C 3.1) en Thunderbolt 3

Het verschil tussen USB 2.0 tot en met USB3.0 aan de ene kant en het nieuwe Thunderbolt 3 & USB-C is dat waar de eerste gebruik maakt van poorten met vierkante uiteindes, de laatst genoemde gebruikmaakt van poorten met ronde uiteindes. Het verschil tussen Thunderbolt 3 en USB-C is dat Thunderbolt 3 het complete pakket aan mogelijkheden met USB-C aanbiedt, en apparaten met USB-C maar zonder Thunderbolt 3 dit niet automatisch aanbieden. Lees ook meer over “wat is usb-c?

De poortvorm is hetzelfde (met ronde uiteindes). Deze twee zijn compatibel met elkaar, je kunt een USB-C apparaat uitsluiten op Thunderbolt 3 en andersom (het is immers dezelfde vorm poort). Echter kan je met een USB-C poort niet alles wat je met een Thunderbolt 3 poort kan. Hierdoor kun je wellicht niet gebruik maken van bijvoorbeeld de maximale data overdrachtssnelheid, die bij Thunderbolt 3 hoger ligt.

Thunderbolt 3 is dus een technologie die het maximale uit jouw USB-C poort haalt.