MacBook 16 inch heeft zes usb-c thunderbolt 3 poorten
Wat is de beste USB-C Adapter, bijvoorbeeld voor je nieuwe MacBook?

De overgang naar USB-C en Thunderbolt 3 zorgt ervoor dat we over een aantal jaar allemaal dezelfde poort kunnen gebruiken. Of je nu een MacBook, iPhone of Android gebruikt. Echter is het zo dat de implementatie soms sneller gaat dan je eigenlijk zou wensen. Wanneer je een nieuwe product koopt wil je natuurlijk dat je deze gewoon in combinatie met je oudere producten kunt blijven gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een beeldscherm aan wilt sluiten aan je computer.
USB-C-Adapters.nl is dé specialist op het gebied van USB-C en Thunderbolt 3. Wij bieden tal van oplossingen aan op het gebied van deze nieuwe standaardisering. Maar welke adapter gebruik je nu precies voor welke doeleinden? We hebben een nieuwe top vijf samengesteld. Hierin vindt je vijf USB-C en Thunderbolt 3 accessoires waardoor je nog steeds kunt blijven genieten van je oudere apparatuur in combinatie met je nieuwe apparatuur.
Deze top vijf met de best verkopende USB-C adapters zijn tevens geschikt voor Thunderbolt 3, hierdoor kun je deze accessoires ook zeker met je MacBook gebruiken.

⚡ Wat zijn de beste USB-C Adapters en Hubs van 2020? ⚡

 

#1 – De 9-in-1 USB-C Adapter met HDMI & VGA van Levin

Dé Alles-in-1 met maar liefst 9 poorten

Deze Pro onder de USB-C hubs heeft maar liefst negen poorten. Met onder andere een HDMI en een VGA aansluiting kun je gemakkelijk 1 externe beeldscherm blijven aansturen of film kijken op hoge kwaliteit. Daarnaast biedt deze USB-C en Thunderbolt 3-hub ook drie aansluitingen voor USB 3.0 waardoor je ook drie externe apparaten kunt aansluiten op je computer. Maak je veel foto’s? Dan is er zelfs nog een extra handigheidje aan deze USB-C hub. Je kunt namelijk met gemak je SD- of MicroSD-kaart aansluiten. Zo kun je vervolgens je foto’s importeren naar je computer.
Met deze USB-C adapter ben je voorbereid op wat er komen gaat. Daarnaast is het aansluiten super gemakkelijk. Het is gewoon een kwestie van plug & play en je hebt al je apparaten in één keer aangesloten aan je computer.
Deze adapter is daarnaast volledig compatibel met de MacBook en MacBook Pro met Thunderbolt 3 aansluiting. Alle functies worden ondersteund door deze apparaten. Gebruik je een andere computer met USB-C of Thunderbolt 3? Dan is het mogelijk dat niet alles tot in perfectie wordt ondersteund.
Let op: Deze USB-C hub met HDMI en VGA aansluiting ondersteunt één beeldaansluiting tegelijk. Het is dus niet mogelijk om zowel HDMI als VGA aan te sluiten. Wil je een externe harde schijf aansluiten? Gebruik dan het gratis bijgeleverde adaptertje.

De Levin USB-C Hub heeft maarliefst 9 poorten in 1 compacte hub.

 

Bekijk de 9-in-1 USB-C adapter met HDMI & VGA

 

#2 – MacBook Pro Dock X
De meest Apple-stylish oplossing

De Dock X is speciaal ontworpen voor de MacBook Pro en MacBook Air met Thunderbolt 3 aansluiting. Het is natuurlijk bekend dat Apple haar producten zo goed mogelijk wil maken. Zo dun mogelijk, zo licht mogelijk en de best mogelijke prestaties in een notebook wil stoppen. Hierdoor verdwijnen er regelmatig wel wat poorten.
Met de komst van USB-C / Thunderbolt 3 is Apple afgestapt van een groot aantal poorten die toch vrij handig zijn om wel te gebruiken. Met slechts twee, of in sommige gevallen vier, Thunderbolt 3 poorten kan het zeker voorkomen dat je simpelweg niet genoeg kunt aansluiten.
Deze Dock X biedt je de mogelijkheden die Apple heeft weggelaten bij haar nieuwe notebooks. Je kunt de Dock X eenvoudig in de zijkant van je MacBook Pro of MacBook Air steken en vervolgens gebruik maken van de functionaliteiten.
De MacBook Dock X biedt de mogelijkheid om zeven zaken aan te sluiten aan je Mac. Zo beschikt het dock onder andere over een Thunderbolt 3 poort zodat je kunt opladen. Ook zijn er twee USB 3.0 poorten zodat je je externe apparaten aan kunt sluiten en kun je verbinding maken met een extern beeldscherm. De Dock X ondersteunt een beeld kwaliteit van 4K. Iets wat natuurlijk superfijn is als je van haarscherp beeld houdt.
Deze MacBook Dock X met HDMI, 4K en ethernet aansluiting is gemaakt door een producent die al jarenlang artikelen maakt die voldoen aan het MFI-keurmerk. Het keurmerk dat Apple heeft gelanceerd voor derde partijen die Apple-accessoires maken.

Bekijk de MacBook Pro Dock X

#3 – 11-in-1 USB-C Hub met Draadloos opladen (!)
Een hub en een draadloos oplader voor je iPhone in een!

De 11-in-1 USB-C hub is uniek in zijn soort. Dit artikel wordt aangeraden in de review van iCreate Magazine, het tijdschrift voor en door Apple fanboys. De hub biedt de mogelijkheid om maximaal tien zaken tegelijk aan te sluiten aan je Mac en vervolgens je iPhone (of andere smartphone) ook nog draadloos op te laden. Maar wat kan je dan allemaal aansluiten?
De 11-in-1 USB-C hub beschikt in ieder geval over twee beeldpoorten. Een voor HDMI en een voor VGA-aansluitingen, beide kunnen tegelijk in mirror mode worden gebruikt. Daarnaast kun je je externe apparaten aansluiten op één van de drie USB 3.0 poorten. Ook zit er een aansluiting voor je koptelefoon of oortjes in de hub.
Je kunt ook nog eens gemakkelijk je foto’s importeren via de MicroSD of SD functie van de hub. En leg je je draadloos oplaadbare telefoon op de bovenkant? Dan wordt die ook nog eens opgeladen. Ideaal toch?


Bekijk de 11-in-1 Hub met Draadloos opladen hier

#4 – 5-in-1 USB-C Adapter met HDMI

Ben je op zoek naar een kleine USB-C hub met de mogelijkheid om HDMI aan te sluiten? Dan is onze 5-in-1 USB-C hub van Levin een handige adapter om te gebruiken. Deze adapter beschikt over vijf aansluitingen. Van deze vijf worden er drie gebruikt voor USB 3.0. Zo weet je zeker dat je je apparaten kunt aansluiten aan je MacBook of andere computer met USB-C aansluiting. Daarnaast kun je je computer of andere apparaten opladen via de USB-C aansluiting in de hub en kun je een beeldscherm aansluiten via HDMI. De HDMI-poort biedt ondersteuning voor beeldschermen tot een maximum van 4K.
Bij USB-C-Adapters.nl gaan we graag voor betrouwbaarheid en een eerlijke prijs. Deze adapter is ontwikkeld door een producent die al meer dan tien jaar producten maakt die voorzien zijn van het MFI-Apple keurmerk.
Daarnaast is deze USB-C hub niet bijzonder groot. Hierdoor kun je ‘m gemakkelijk aansluiten wanneer nodig en stop je hem net zo gemakkelijk weer in je tas. Zo heb je altijd je USB-C hub bij je en kun je deze aansluiten wanneer je ‘m nodig hebt.

Bekijk de 5-in-1 USB-C adapter met o.a HDMI en 3x USB 3.0

#5 – USB-C & Thunderbolt 3 Universal Docking Station met Dual 4K Display

Dit is dé ultimate docking station onder de USB-C & Thunderbolt docks en wordt daarom ook aangeraden in een review van AppleTips.nl. Deze USB-C & Thunderbolt 3 docking station van WAVLINK breidt jouw computer of MacBook met Thunderbolt 3 uit naar het maximaal aantal poorten. Met maar liefst 13 poorten zou je toch daadwerkelijk alles moeten kunnen aansluiten.
Deze docking station biedt je de mogelijkheid om twee beeldschermen met eigen weergave (extended mode), met een maximale resolutie van 4K, aan te sluiten via HDMI of Displayport. Je kunt zowel de schermen spiegelen of uitbreiden. Ook kun je één scherm met een resolutie van 5K aansluiten op de poort, echter kun je dan maar één scherm tegelijk aansluiten.
Natuurlijk biedt ook deze USB-C & Thunderbolt Docking Station je de mogelijkheid om USB 3.0 aan te sluiten. Met maar liefst vier USB 3.0 poorten kun je vast en zeker alles wel aansluiten. Ook is er een ethernetaansluiting, audiopoorten en een USB-C connectiepoort aanwezig. Deze gigantische Docking Station is dé oplossing voor al je uitdagingen op het gebied van USB-C. Daarnaast is deze gemaakt door Wavlink, die al sinds jaar en dag accessoires maakt voor Apple producten.


Bekijk de Universal Docking Station met 13 poorten

Conclusie

Er zijn erg veel USB-C en Thunderbolt 3 docking stations, adapters en andere oplossingen te vinden. Echter is het wel zo dat lang niet alle van deze oplossingen het gewenste resultaat bieden.
Bij USB-C-Adapters.nl hebben we ons er voor ingezet dat alle USB-C en Thunderbolt 3 accessoires die we verkopen van de allerbeste kwaliteit zijn. Daarnaast zijn de meeste oplossingen beter en goedkoper dan de oplossingen die een bedrijf als Apple zelf aanbiedt. Ben je nou simpelweg op zoek naar de goedkoopste optie, gewoon een goede deal of een product met een verbluffend uiterlijk? In ons assortiment zijn de allerbeste opties te vinden voor een eerlijke prijs. Zo kunnen wij met zekerheid zeggen dat er voor iedereen wel een USB-C of Thunderbolt 3 adapter is.
Op een werkdag voor 22u besteld, is morgen in huis! En bij bestellingen boven 30 euro krijg je er ook nog een gratis adapter kado bij!

Laat een reactie achter