USB-C Adapters & Docks voor iPad Pro

USB-C Adapter voor Ipad Pro gezocht?

De nieuwe 11-inch en 12.9-inch iPad Pro van 2018/2019 heeft een USB-C poort met beperkte functionaliteit.
De USB-C poort ondersteunt opladen via USB-C, het aansluiten van een extern beeldscherm, connectie + opladen van een iPhone en het aansluiten van USB randapparatuur. Voor meer informatie over de functionaliteiten van de USB-C poort op de iPad Pro, lees meer over wat kan ik aansluiten op een iPad Pro.

Ons aanbod iPad Pro Docks & Adapters

Als dé specialist en speciaalshop in Nederland en België op het gebied van USB-C Adapters, hebben wij een ruim aanbod adapters met de beste prijs/kwaliteit. Onderstaande USB-C Adapters, Hubs en Docks zijn volledig geschikt voor gebruik met de nieuwe iPad Pro met USB-C poort:

Gratis

+

Bij producten boven €30,-
tijdelijk gratis USB-C naar USB 3.0 adapter
t.w.v  €9,95

Op zoek naar meer? Bekijk alle adapters en hubs in ons aanbod

Een vraag over een van onze producten?

Geen zorgen, we staan voor je klaar!

Bij USB-C-Adapters.nl weten we bijzonder goed dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken tussen alle verschillende mogelijkheden voor een USB-C Adapter. Of je nu een losse adapter, Docking Station of USB-C Hub zoekt. Daarom hebben wij al een selectie gemaakt van de beste opties voor jou, zodat je bij ons altijd een goed model vindt. Heb je toch nog vragen? Wij zijn er voor je!

Over de USB-C iPad Pro aansluiting

De nieuwe 11-inch en 12.9-inch iPad Pro heeft een USB-C poort in plaats van een Lightning poort zoals op de iPhone. Echter ligt het aan het apparaat, en zo ook bij de iPad Pro wat er nu precies ondersteund wordt. Wij gingen op onderzoek uit en geven je hieronder een samenvatting van de mogelijkheden van de USB-C poort op de nieuwe iPad Pro 2018/2019.

Waarom een iPad Pro Dock of Adapter kopen?

Voor ieder type ondersteuning van de USB-C poort kun je afzonderlijk usb-c kabels kopen. Dit is handig indien je een specifieke aansluiting zoekt en op korte termijn geen andere aansluitingen nodig hebt. Ga je echter gebruik maken van meerdere type aansluitingen (zoals HMDI, USB 3.0, VGA, etc.) dan is het vaak voordeliger om een all-in-1 adapter (ook wel usb-c multipoort adapter genoemd) te kopen. Hiermee kun je ook in de toekomst altijd gebruik maken van alle type aansluitingen en randapparatuur!

Welke USB-C poort heeft de nieuwe iPad Pro?

In tegenstelling tot de MacBook serie, met een Thunderbolt 3 poort (een USB-C poort met extra functionaliteiten, lees hier over het verschil tussen Thunderbolt en usb-c), heeft de iPad Pro een USB-C 3.1 Gen 2 poort.

De iPad Pro ondersteunt met zijn USB-C 3.1 Gen 2 poort het volgende:

 • 10 Gigabit per second dataoverdracht.
 • Opladen tot 29W met Apple’s oplader.
 • Scherm delen op extern beeldscherm met de volgende specificaties:
  • 5K beeldschermen via een USB-C naar USB-C kabel (beeldschermen met enkel Thunderbolt 3 poorten werken niet).
  • 4K op 60Hz beeldschermen via een USB-C naar HDMI 2.0 adapter.
  • beeldschermen met een lagere resolutie dan hierboven met USB-C naar HDMI adapters.
 • Het aansluiten van USB 3.0 apparaten via een adapter. Bekijk hier onze USB-C naar USB 3.0 mogelijkheden.
 • Het opladen van aangesloten apparaten, maximaal 7.5W. Met een USB-C naar Lightning kabel kun je jouw iPhone opladen op je iPad Pro.