iPad Pro met USB-C

De nieuwe 11-inch en 12.9-inch iPad Pro heeft een USB-C poort in plaats van een Lightning poort zoals die te vinden is op de iPhone. Echter ligt het aan het apparaat, en zo ook bij de iPad Pro, wat er nou precies wordt ondersteund. Wij gingen op onderzoek uit, en geven je hieronder een samenvatting van de mogelijkheden van de USB-C poort op de nieuwe iPad Pro 2018/2019.

Wat voor USB-C poort heeft de nieuwe iPad Pro?
In tegenstelling tot de MacBook serie, met hun Thunderbolt 3 poort (een USB-C poort met extra functionaliteiten, bekijk hier alle verschillen), heeft de iPad Pro een USB-C 3.1 Gen 2 poort.
De iPad Pro ondersteunt met zijn USB-C 3.1 Gen 2 poort het volgende:

 • 10 Gigabit per second dataoverdracht.
 • Opladen tot 29W met Apple’s oplader.
 • Scherm delen op extern beeldscherm met de volgende specificaties:
  • 5K beeldschermen via een USB-C naar USB-C kabel (beeldschermen met enkel Thunderbolt 3 poorten werken niet).
  • 4K op 60Hz beeldschermen via een USB-C naar HDMI 2.0 adapter.
  • beeldschermen met een lagere resolutie dan hierboven met USB-C naar HDMI adapters.
 • Het aansluiten van USB 3.0 apparaten via een adapter. Bekijk hier onze USB-C naar USB 3.0 mogelijkheden.
 • Het aansluiten van SD kaartjes of USB-Sticks via een adapter. Deze dienen wel te zijn geformatteerd met bijv. NTFS, FAT(32) of ExFAT. Je kunt in deze gevallen alleen bestanden lezen en niet schrijven
 • Het opladen van aangesloten apparaten, maximaal 7.5W. Met een USB-C naar Lightning kabel kun je jouw iPhone opladen op je iPad Pro.

 

Opladen van bijvoorbeeld een iPhone via de USB-C poort op de iPad Pro is mogelijk

Het delen van je beeldscherm
Wellicht dat je in gedachte hebt om jouw iPad Pro als je nieuw laptop te gaan gebruiken met een aangesloten beeldscherm. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de externe beeldschermen die je aansluit, enkel een kopie van het beeld op je iPad Pro kunnen weergeven (mirror image). Echter laat Apple wel toe om bijvoorbeeld een gehele foto te laten zien op het beeldscherm, terwijl je nog wel knoppen op de iPad Pro ziet staan, zie afbeelding. Het is niet mogelijk om je beeld uit te breiden, zodat je twee aparte schermen hebt waarop je kunt werken. Dit is met de MacBook serie met Thunderbolt 3 wel mogelijk.

 

Aansluiten van een extern beeldscherm is mogelijk, maar de waargave mogelijkheden zijn beperkt.

Benieuwd naar een overzicht van adapters die je kunt gebruiken op je iPad Pro?
We hebben ze hier op een rijtje gezet; USB-C Adapters voor de iPad Pro bekijken.

Onze 5 in 1 USB-C Adapter is zeer geschikt voor de nieuwe iPad Pro: 3x USB 3.0 poorten voor randapparatuur, een HDMI poort voor externe beeldschermen t/m 4K en een USB-C poort voor het gelijktijdig opladen van de iPad tijdens gebruik van de andere poorten. Klik op de afbeelding om product te bekijken.

Meer lezen? Bekijk hier een uitgebreid artikel in het Engels: What can you connect to the new iPad Pro with USB-C?

 

 

 

Laat een reactie achter